Los Angelese linnapea tõi tänavatele politsei lisajõud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Los Angeleses.
Politseinikud Los Angeleses. Foto: SCANPIX

Ühendriikides teatas Los Angelese linnapea Eric Garcetti teisipäeval politsei lisajõudude toomisest tänavatele, et ära hoida varasematel öödel aset leidnud rüüstamist ja vägivallatsemist.

Päev varem vahistati linnas 14 seaduserikkujat.

Los Angelese politseiameti (LAPD) ülem Charlie Beck lubas, et lisajõududega suudetakse ära hoida varasemate ööde laamendamine, kus protestijad hüppasid autodel, kahjustasid ja rüüstasid poode ja ründasid möödakäijaid.

Ühendriikides mustanahalise teismelise tapnud naabrivalvuri George Zimmermani õigeksmõistmise järel jätkuvates meeleavaldustes vahistati esmaspäeva õhtul Los Angeleses vähemalt 14 inimest, protestijad ründasid mitmeid ärisid.

Garcetti sõnul «üritavad mõned inimesed omakasu eesmärgil ära kasutada» Zimmermani õigeksmõistmist Trayvon Martini tapmises.

«Peaksime austama Martini perekonna üleskutset säilitada rahu,» manitses linnapea.

Meeleavaldajad ja politseinikud kähmlesid Los Angelese edelaosa Crenshaw´ piirkonna mitmel tänaval. Kohaliku ajakirjanduse teatel peksid protestijad segi autosid, ründasid möödujaid ning viskasid sisse restorani akna. Kannatada sai ka kohalik Wal-Marti ostukeskus.

Meeleavaldused puhkesid pärast Zimmermani õigeksmõistmist ka pühapäeva õhtul, kui Hollywoodis CNNi hoone juures toimunud kogunemisel vahistati vähemalt kuus inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles