Snowden võib taotleda Vene kodakondsust

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden möödunud reedel Šeremetjevo lennujaamas inimõiguslastega pressikonverentsi andmas.
Edward Snowden möödunud reedel Šeremetjevo lennujaamas inimõiguslastega pressikonverentsi andmas. Foto: SCANPIX

Ühendriikides spioneerimises süüdistatava Edward Snowdeni advokaadi kinnitusel võib Šeremetjevo lennujaamas viibiv mees taotleda Vene kodakondsust.

«Ta (Snowden - toim) ei välista võimalust küsida Vene kodakondsust,» märkis advokaat Anatoli Kutšerena, kes aitas Snowdenil koostada ka eile esitatud varjupaiga taotlust. «Ta ütles mulle: «Ma ei ei lähe Venemaalt kuskile.»,» lisas Kutšerena uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Kui Vene võimud otsustavad neljandat nädalat Moskva Šeremetjevo lennujaamas viibiva Snowdeni varjupaiga taotluse rahuldada, ei saa teda Ühendriikidele välja anda, kinnitas Venemaa migratsiooniameti juures tegutseva ühiskondliku nõukogu juht Vladimir Volohh uudisteagentuurile Interfax.

Volohh viitas seejuures asjaolule, et rahvusvaheliste lepingute järgi ei saa väliskodanikku anda välja riigile, kus teda ähvardab oht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles