Lennukatastroofi seostatakse taas terrorismiga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A330-200.
Airbus A330-200. Foto: AP / Scanpix

Möödunud nädala esmaspäeva varahommikul Atlandi ookeani kohal alla kukkunud ja seejärel päevadeks jäljetult kadunud lennukit seostatakse taas terrorismiga.


Prantsuse välisluureteenistus Direction Générale de la Sécurité Extérieur (DGSE) leidis 31. mail Brasiiliast Rio de Janeiro Antônio Carlos Jobimi lennuväljalt Pariisi Charles de Gaulle'i lennuväljale suundunud Air France´i lennu 447 reisinimekirjast kahe isiku nimed, keda seostatakse islamistliku terrorismiga, kirjutas Sky News.

Ülisalajastesse dokumentidesse kantud isikute nimesid ja rahvust pole avaldatud, kuid anonüümseks jääda soovinud DGSE allikas ütles Prantsuse väljaandele L´Express, et seos on ülimalt oluline.

Väidetavalt saadeti Prantsuse luureteenistuse agendid Brasiiliasse, et asjasse rohkem selgust saata, sest on võimalik, et nimede sarnasus võib olla kokkusattumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles