Komisjon: Navalnõi jääb kohtuotsusest hoolimata Moskva linnapeakandidaadiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsiooni liider Aleksei Navalnõi seisis täna Kirovi kohtu ees.
Vene opositsiooni liider Aleksei Navalnõi seisis täna Kirovi kohtu ees. Foto: AFP / Scanpix

Aleksei Navalnõi jääb hoolimata talle langetatud süüdimõistvast kohtuotsusest Moskvas ametlikuks linnapeakandidaadiks, kinnitas täna Moskva linnavalimiskomisjoni esimees Valentin Gorbunov.


Ta ei välistanud, et Navalnõi osaleb kõigest hoolimata 8. septembril Moskvas toimuvatel munitsipaalvalimistel.

«Vastavalt seadusele jääb ta registreeritud kandidaadiks seni, kuni süüdimõistev kohtuotsus jõustub. Tal on õigus kohtuotsus edasi kaevata,» ütles ametnik.

Tema sõnul võib rajoonikohus «kirjutada otsust kümme päeva». «Kassatsiooni esitamiseks jäetakse kümme päeva alates kohtuotsuse kättesaamise hetkest, seejärel menetleb oblastikohus edasikaebust 30 päeva,» selgitas Gorbunov.

Navalnõi kaitse kinnitas, et kaebab tema suhtes langetatud süüdimõistva otsuse kindlasti edasi.

«Esitame kaebuse ette nähtud aja ehk siis kümne päeva jooksul, esialgu lühida,» ütles Interfaxile Navalnõi advokaat Sergei Kobelev.

Advokaat oletas, et kuni kohtuotsuse jõustumiseni hoitakse Navalnõid Kirovi linna eeluurimisvanglas, ent millises nimelt, ei osanud ta öelda.

Juhul, kui oblastikohus jätab esimese instantsi kohtu otsuse muutmata, kohtuotsus jõustub. Ent seaduse järgi ei saa valimiskomisjon kandidaati valimistelt maha võtta, kui valimisteni on jäänud viis päeva või vähem.

Kirovi linna Lenini rajooni kohus mõistis Vene opositsiooni liidriks tõusnud Navalnõi täna süüdi metsandusettevõtte Kirovless vara kelmuse teel omastamises ning määras talle karistuseks viieaastase vabadusekaotuse.

Ametlik Moskva linnapeakandidaat sai Aleksei Navalnõist alles eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles