Inimõiguslane peab Navalnõi protsessi õigusemõistmise paroodiaks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi täna kohtus.
Aleksei Navalnõi täna kohtus. Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsiooni Amenesty International Euroopa ja Kesk-Aasia juht John Dalhuisen nimetas Vene opositsiooniliidri Aleksei Navanõi süüdimõistmist kohtu paroodiaks.

«Juhtum suleti kaks korda kuriteotõendite puudumise tõttu, enne kui see Venemaa tippuurija isiklikul käsul uuesti avati,» kirjeldas Dalhuisen Amnesty kodulehel.  

«Juba alguses olid selged märgid, et Aleksei Navalnõi kriminaalsüüdistus oli poliitiliselt motiveeritud. Talle esitatud süüdistuste olemus oli väga küsitav ja viis, kuidas tema süüd väidetavalt tõestati, tõstatab mitmesuguseid kahtlusi,» lisas Dalhuisen.

Kirovi linna Lenini rajooni kohus mõistis president Vladimir Putini terava kriitikuna tuntud Navalnõi süüdi metsandusettevõtte Kirovless vara kelmuse teel omastamises ning määras talle karistuseks viieaastase vabadusekaotuse. Navalnõi kaitsjad on lubanud otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles