Mitu tuhat venelast protestis Navalnõi süüdimõistmise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsenikud eile Kirovi kohtuhoone lähedal üritamas protestijat politseiautosse suruda.
Politsenikud eile Kirovi kohtuhoone lähedal üritamas protestijat politseiautosse suruda. Foto: SCANPIX

Mitu tuhat inimest tuli eile Moskvas ja Peterburis tänavatele, et protestida opositsioonitegelase Aleksei Navalnõi viieaastase vabadusekaotuse vastu.

Politsei sulges Moskva Punase väljaku ja mitu muud Kremli lähedal asuvat väljakult. Uudisteagentuuri AFP korrespondendi hinnangul oli demonstrante umbes 3000.

Moskva linnavõimude sõnul puudus meeleavalduseks luba. Inimõiguslaste andmetel võeti Maneeži väljakul vahi alla 58 inimest.

Peterburis kogunes Nevski prospektile umbes 2000 inimest. Paljudel olid kaasas Navalnõi portree ja hõiguti «Putin on varas!», vahendas sealne korrespondent. Politsei kohaselt peeti kinni 40 demonstranti.

Väiksemad, mõnekümne osavõtjaga piketid toimusid Samaaras, Kaasanis ja Iževskis.

Navalnõi mõisteti süüdi metsakombinaadiga seotud kelmuses 2009. aastal, kui ta oli Kirovi liberaalse kuberneri Nikita Belõhhi juures nõunikuks. Ta peab kohtuasja president Vladimir Putini kättemaksuks Kremli kritiseerimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles