Tige politseinik lekitas meediasse häirivad fotod Tsarnajevi vahistamisest

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Rolling Stone vastuoluline esikaas.
Ajakirja Rolling Stone vastuoluline esikaas. Foto: SCANPIX

Päev pärast seda, kui ajakiri Rolling Stone'i esikaanel ilmus foto Bostoni pommirünnaku korraldamises kahtlustatavast Džohhar Tsarnajevist, jõudsid avalikkuse ette häirivad kaadrid noormehe vahistamisehetkest.

Politseifotograaf Sean Murphy andis väljaandele Boston Magazine fotod, kus on näha verise näoga ja räsitud moega Tsarnajevit Watertownis, kus ta tabati. Lisaks on Tsarnejevi otsaesisel märgata laserkiire punast täppi, kirjutab BBC.

Riikliku politseiameti sõnul polnud nemad lubanud jäädvustusi avaldada ning seetõttu ootab Murphyt ees sisejuurdlus. Teistele meediaväljaannetele fotosid anda pole politseiametil plaanis.

Väidetavalt ajendas Murphyt pilte avaldama Rolling Stone’i esikaas. Mehe sõnul näitavad need viimased jäädvustused tegelikku Bostoni pommitajat, mitte kedagi, kes on Rolling Stone’i esikaane jaoks sätitud ja seatud.

Fotosid Tsarnajevi vahistamishetkest näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles