Filipiinidel hukkus kommunistide rünnakus seitse inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NPA toetajad
NPA toetajad Foto: SCANPIX

Filipiinide lõunaosas hukkus seitse inimest kommunistidest mässuliste rünnakus armee vahipostile, teatas kohalik sõjavägi täna.

Sõjaväe teatel hukkus kuus mässulist ja üks sõdur eile viis tundi kestnud lahingus, mis lõppes alles siis, kui armee helikopterid kasutusele võttis, kirjutab uuditeagentuur AFP.

60 Uus Rahvaarmee (NPA) võitlejat ründasid Mindanaos sõjaväe vahiposti lootuses seda vallutada, ütles sõjaväe esindaja kolonelleitnant Ramon Zagala.

«Nende eesmärgiks oli väesalk minema ajada ning relvad ja laskemoon endale võtta,» sõnas Zagala.

Ta lisas, et sisside vastu saadeti võitlema kaks helikopterit.

«Nad on suurendanud oma rünnakute arvu, kuid me olime selleks valmis. Nende vägivaldsete rünnakutega tahavad nad näidata, et on endiselt jõud, millega arvestada tuleb,» lausus esindaja.

Sõjaväe hinnangul kuulub 44 aastat keskvalitsuse vastu võidelnud mässuliste ridadesse umbes 4000 võitlejat. NPA võitlejate hulk on langenud alates 1980ndates, mil neid oli umbes 26 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles