Cambridge'i hertsoginna Catherine tõi ilmale poja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia juubeldab: prints Williamil ja hertsoginna Catherine'il sündis poeg.
Suurbritannia juubeldab: prints Williamil ja hertsoginna Catherine'il sündis poeg. Foto: SCANPIX

Prints Williami abikaasa hertsoginna Catherine sünnitas esmaspäeva õhtul poisslapse, teatas kohalik meedia, viidates kuningakoja allikatele, millele veidi hiljem saabus ka ametlik kinnitus.

Kuningakoja ametiisikute teatel viidi Cambridge'i hertsoginna varahommikul autoga Londoni kesklinnas asuvasse St. Mary haiglasse. Catherine sünnitas haigla Lindo tiivas, kus printsess Diana tõi ilmale Williami ja tema venna prints Harry. Sünnitusmeeskonda juhtis kuninglik günekoloog dr Marcus Setchell.

«Tema kuninglik kõrgus Cambridge'i hertsoginna sünnitas kell 16.24 poja. Laps kaalus 3,8 kilogrammi,» kirjutati ametlikus teadaandes.

Kuningakoja teatel on ema hea tervise juures ja jääb ööseks haiglasse. Sünnituse juures viibis prints William.

Esimeste seas said lapse sünnist teada kuninganna Elisabeth II ja hertsoginna vanemad Caroline ja Michael Middleton.

William ja Kate Middleton abiellusid 2011. aastal.

Laps on Briti troonipärilusreas oma vanaisa Charlesi ja isa Williami järel kolmandal kohal ning temast saab tulevikus Suurbritannia ja veel 15 riigi, teiste seas Kanada ja Austraalia monarh.

Lapse nime avalikustamisega võib minna aega. Williami nimi tehti teatavaks nädal pärast sündi, Charlesi nimi jäi saladuseks terveks kuuks.

Erilist huvi pakkus lapse sugu, sest Kate'i raseduse eel muudeti Briti pärilusseadust tagamaks, et troon läheb üle esiklapsele sõltumata tema soost.

Ametiisikute teatel kavatseb William võtta lapse sünni järel kaks nädalat lisapuhkust ja naasta siis oma kohustuste juurde relvajõududes päästekopteri piloodina Walesis. Sügisel peaksid William ja Kate kolima oma uude Londoni koju Kensingtoni palee korteris 1a, mis kujutab endast neljakorruselist maja 20 toa ja eraaiaga. Seni tuleb värsketel vanematel ajada läbi oma praeguse ajutise elupaiga, kahe magamistoaga korteriga palees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles