Probleemid paavsti visiidil: meeleavaldajad ja pühamust leitud pomm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõik brasiillased ei tervita paavsti rõõmuhõisetega - valitsusvastased protestijad avaldavad ka nüüd meelt riigi liigse laristamise vastu.
Mitte kõik brasiillased ei tervita paavsti rõõmuhõisetega - valitsusvastased protestijad avaldavad ka nüüd meelt riigi liigse laristamise vastu. Foto: Reuters / Scanpix

Paavst Franciscust tervitasid eile Brasiiliasse saabudes tuhanded palverändurid, ent lisaks neile kogunesid ka vihased protestijad ning ühe kiriku lähedusest, mida usujuht külastada kavatseb, leiti lõhkekeha.
 

Paavst Franciscust tervitasid tuhanded usklikud, ent õhtuste meeleavaldajate vastu lasi politsei eile käiku veekahurid, et ajada laiali süütepomme loopivad inimesed. Sündmusi jäädvustanud uudisteagentuuri AFP fotograafi Yasuyoshu Chinat ründas kumminuiaga politseinik.

Politsei blokeeris ligipääsu Brasiilia presidendi Dilma Rousseffi paleele, sest selle juurde üritasid jõuda sajad Anonymouse aktivistid ning homoõiguste eest seisjad, kes kõik protestisid ühtlasi nii Rio osariigi kuberneri Sergio Cabrali poliitika kui paavsti visiidile tehtavate suurte kulutuste vastu - majanduslikes raskustes Brasiilia kuulutab paavsti vastuvõtmisele 53 miljonit USA dollarit.

Pühapäeval leidsid sõjaväelased rutiinse turvakontrolli käigus Aparecida pühamu parkla tualettruumist lõhkeseadeldise.

Kodustes tingimustes valmistatud pomm leiti Rio de Janeiro ja Sao Paolo vahelisel teel asuvast pühamust, mida paavst Francisus külastab kolmapäeval. Lõhkeseadeldis tehti pärast leidmist kahjutuks.

Kohaliku sõjaväepolitsei esindaja kinnitas, et lõhkeseadeldis oli vähese võimsusega ja polnud paigaldatud alale, kuhu oleksid sattunud palverändurid või paavst.

Paavsti külastust Sao Paulo osariigis asuvasse Aparecida pühamusse turvab 5000 julgeolekutöötajat.

Paavst Francisus saabus esmaspäeval Brasiiliasse, kus ta osaleb rahvusvahelisel noorsoofestivalil, usujuhti olid Rio de Janeiro tänavatele tervitama tulnud tuhanded inimesed.


Tegemist on Franciscuse esimese välisvisiidiga kirikupeana.

Viimaste kuude protestide valguses püüavad ametnikud eriti agaralt tagada paavstile intsidendivaba viisiidi.

Brasiilia presidendi Rousseffi populaarsus on viimastel nädalatel pidevalt langenud, inimesi häirib korruptsioon, avalike teenuste puudulikkus ning aeglustuv majanduskasv. Vasakpoolsete vaadetega president on tunnustanud sotsiaalse rahulolematuse väljendamist, sõnades, et Brasiili noored võitlevad uue ühiskonna eest ning neil on see õigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles