Läti: idapartnerluse riikidega tuleks liberaliseerida viisarežiimi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkevics
Läti välisminister Edgars Rinkevics Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu idapartnerluse programm peaks asetama suurema rõhu demokraatiale ja viisarežiimi liberaliseerimisele, ütles Läti välisminister Edgars Rinkevičs ELi välisasjade nõukogu debatil.

Rinkevičs ütles, et alates idapartnerluse käivitamisest on tehtud suuri edusamme, ning avaldas lootust, et tänavu novembris Vilniuses toimuva idapartnerluse tippkohtumise ajal algatatakse assotsiatsioonilepingute protsess Armeenia, Gruusia ja Moldovaga, teatas Läti välisministeerium esmaspäeval.

Läti välisministri sõnul on idapartnerlus rajatud ühistele väärtustele ja huvidele ning EL eeldab, et idapartnerluse riigid peaksid kinni põhiväärtustest - õigusriik, demokraatia ja inimõigused. EL omalt poolt peaks tegelema viisarežiimi liberaliseerimise ja assotsiatsioonilepete sõlmimisega oma idapartneritega, lisas Rinkevičs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles