Bulgaaria politsei päästis parlamendiliikmed protestijate piiramisrõngast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria protestijad ja märulipolitsei parlamendihoone juures
Bulgaaria protestijad ja märulipolitsei parlamendihoone juures Foto: SCANPIX

Bulgaaria politsei murdis täna hommikul valitsusvastaste protestijate poolt parlamendihoone ümber moodustatud piiramisrõngast läbi ning päästis välja üle saja seadusandja ja ministri.

Märulipolitsei ajas protestijaid eemale ning moodustas koridori, et võimaldada kaheksa tundi parlamendihoones lõksus olnud inimestel väljuda, kirjutab The Guardian.

40 päeva Bulgaaria pealinnas toimunud protestid laienesid eile õhtul, kui mitusada demonstranti, lootuses valitsust tagasi astuma sundida, parlamendihoone ümber piirasid.

Politsei üritas ametnikke eile bussiga hoonest välja eskortida, kuid meeleavaldajad takistasid sõidukit ning loopisid seda kividega. Seitse protestijat ja kaks politseinikku viidi peahaavadega haiglasse.

Sotsialistide poolt toetatud valitsus astus ametisse pärast mais toimunud ennetähtaegseid valimisi. Eelmine valitsus astus tagasi pärast proteste kasinusmeetmete vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles