Nasrallah: EL vastutab edaspidi Iisraeli rünnakute eest Hezbollah'le

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit (EL) võttis otsusega kanda Liibanoni šiialiikumise Hezbollah sõjaline tiib terroriorganisatsioonide nimistusse vastutuse iga sellele korraldatava Iisraeli rünnaku eest, ütles Hezbollah' juht Hassan Nasrallah kolmapäeval.

«Need Euroopa riigid on teinud ennast vastutavaks iga Iisraeli rünnaku eest Liibanonile või Liibanoni vastupanuliikumisele (Hezbollah),» kuulutas Nasrallah telepöördumises.

ELi välisministrid lisasid esmaspäevasel kohtumisel Hezbollah' sõjalise tiiva oma terroriorganisatsioonide nimistusse. Otsus oli ühehäälne, kuid mitu liikmesmaad avaldas hääletuse eel kartust, et otsus võib Liibanoni veelgi  destabiliseerida. Ministrid kinnitasid kohtumisel, et blokk jätkab Beirutiga poliitilisi ja majandussidemeid.

ELi sammu on tervitanud USA ja Iisrael. Samuti on otsust kiitnud Süüria opositsioon, kelle hinnangul tuleks Hezbollah' juhid nende rolli eest Süüria sõjas kohtu alla anda. Liibanon on selle üle kahetsust avaldanud, Iraan on sammu tauninud. Hezbollah on nimetanud ELi käitumist agressiivseks ja ebaõiglaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles