Ellujäänud reisija: rong liikus väga kiiresti ja sõitis kurvis rööbastelt välja

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania rongiõnnetuses ellujäänud kirjeldasid, kuidas rong kurvis rööbastelt maha sõitis ning kinnitavad kohaliku meedia väiteid, et õnnetuse põhjustas liiga suur kiirus.

«Rong liikus väga kiiresti ja sõitis kurvis rööbastelt maha ning kaldus külili,» sõnas reisija Sergio Prego raadiojaamale Cadena Ser. «See on katastroof. Mul oli õnne, sest olin üks vähestest, kes võis lihtsalt välja kõndida.»

Teine reisija Ricardo Montero ütles raadiojaamale, et kurvi jõudes hakkas rong külili kalduma ning mõned vagunid rullusid üle katuse mitu korda ja lõpetasid üksteise peal, mille tagajärjel mitmed inimesed lõksu jäid.

Sündmuskohal reisijatega vestelnud fotograaf Xabier Martinez’i sõnul laususid inimesed, et tundsid tugevat vibratsiooni vahetult enne rööbastelt väljasõitu.

Mitmed kohalikud meediaväljaanded väidavad, et rong sõitis liiga suure kiiruse tõttu rööbastelt välja, kuid rongifirma pressiesindaja sõnul on liiga vara õnnetuse põhjust kindlaks teha.

Kohaliku ajalehe sõnul olevat rong 190-kilomeetrise tunnikiirusega kurvi sõitnud. Kiirusepiirang antud lõigul on 80 kilomeetrit tunnis.

Mitmed läheduses elavad inimesed jooksid kodudest välja reisijatele appi. «See oli nagu maavärin,» kirjeldas ellujäänuid aitama läinud Martin Rozas. «Ma aitasin inimesi välja tõmmata. Nägin viit surnukeha.»

Raudteeäärses majas viibinud Francisco Otero sõnul kuulis ta suurt kõmakat. «Esimene asi, mida ma nägin, oli naise surnukeha. Ma pole kunagi varem laipa näinud. Minu tähelepanu püüdis aga täielik vaikus, natuke suitsu ja väike tulekahju,» ütles ta.

Eile õhtul Hispaania loodeosas toimunud rongiõnnetuses hukkus vähemalt 78 inimest ja üle 140 sai vigastada. See oli alates 1944. aastast Hispaania ohvriterohkeim rongiõnnetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles