Hispaania politsei küsitleb õnnetusse sattunud rongi juhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Hispaanias
Rongiõnnetus Hispaanias Foto: SCANPIX

Hispaania politsei kavatseb reedel küsitleda ühte kolmapäeva õhtul Santiago de Compostela lähedal rööbastelt maha sõitnud rongi juhtidest.

Politsei küsitleb õnnetusest kergete vigastustega pääsenud rongijuhti haiglas, kus teda hetkel jälgimise all hoitakse, teatas Galicia autonoomse piirkonna kõrgem kohus neljapäeval avalduses.

«Kohtunik on andnud politseile korralduse võtta rongijuhilt tema advokaadi juuresolekul tunnistus,» ütles kohtu kõneisik ja lisas, et seejärel peab juht seletuse andma kohtule.

Riigiraudtee Renfe on öelnud, et 80 inimelu nõudnud rongiõnnetuse põhjuse kindlaks tegemine võtab veel aega. Transpordiametnik Rafael Catala ütles raadiojaamale Cadena Ser, et esialgsete tõendite kohaselt põhjustas õnnetuse rongi liiga suur kiirus.

Mitmete meediaväljaannete väitel oli rongi kiirus õnnetuse hetkel kaks korda lubatust suurem. Rong liikus väidetavalt 190 kilomeetrit tunnis alal, kus piirkiiruseks on 80 km/h.

Renfe väitel oli rong tehniliselt korras ning vaid mõni tund enne õnnetust läbinud kontrolli. Riigiettevõtte esimehe sõnul on 52-aastasel rongijuhul enam kui 30 aastat kogemust.

Galicia regionaalminister Rocio Mosquera hoiatas, et hukkunute arv võib veel tõusta, sest haiglaravil on endiselt 94 inimest, kellest 35 on raskes seisundis.

Peaminister Mariano Rajoy teatas neljapäeval, et võimud viivad õnnetuse põhjuse väljaselgitamiseks läbi kaks uurimist, ning kuulutas välja kolmepäevase ametliku leina.

USA välisministeeriumi kinnitusel sai õnnetuses surma üks ja vigastada viis ameeriklast.

Ajalehe El Mundo informatsiooni kohaselt pole teada veel vaid 13 ohvri isikuandmed, selgust loodetakse saada DNA-testidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles