Paavsti tulid Rios kuulama kaks miljonit inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro Copacabana randa kogunes laupäeval Argentinast pärit paavst Franciscust kuulama kaks miljonit inimest.

Teist päeva Brasiilias viibiv paavst avaldas toetust noortele meeleavaldajatele, kes on tulnud tänavaile muutusi nõudma.

«Olen jälginud uudiseid», ütles paavst teda kuulama tulnud katoliiklastele, «ja näinud, et noorte protest väljendab nende soovi õiglasema ja vennalikuma tsivilisatsiooni järele.»

Brasiilia linnade tänavaile tuli möödunud kuul meelt avaldama miljoneid inimesi, et protestida korruptsiooni, avalike teenuste viletsuse ja jalgpalli MM-i maksumuse üle.

Varem laupäeval oli katoliku kiriku pea kõnes Brasiilia poliitilisele eliidile öelnud, et riiki raputavate ühiskondlike protestide vaigistamiseks läheb vaja «konstruktiivset dialoogi».

«Iseka ükskõiksuse ja vägivaldse protesti vahel on alati kolmas võimalus: dialoog,» rõhutas paavst, kelle sõnul riik areneb, kui selle ühiskonna erinevad osad vahel peetakse dialoogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles