Vene sõjaväelasi ootab oktoobris palgatõus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased 9. mai paraadil Moskvas Punasel väljakul.
Vene sõjaväelased 9. mai paraadil Moskvas Punasel väljakul. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene sõjaväelaste palgad suurenevad oktoobris pea viiendiku võrra, teatas täna kaitseministeeriumi esindaja.


«Eelmisel aastal suurenes iga sõjaväelase palk 18 protsendi võrra - nii ameti kui auastme põhjal,» ütles kasvatustöö peavalitsuse ülem, kindralleitnant Anatoli Bašlakov raadiojaamale Ehho Moskvõ.

«Vastavalt suurenesid ka sõjaväepensionäride pensionid,» lisas ta. «Sel aastal kavandatakse analoogset palgatõusu oktoobris.»

Kindral lisas, et kaitseministeeriumis valmistatakse ette sõjaväelaste palgaastmestiku täiustamist.

«Muu hulgas kavatsetakse lisada erinevad lisatasud ja preemiad ohvitseridele... See toob kaasa sõjaväepensionäride pensionide automaatse suurenemise,» osutas ta.

Alates käesolevast aastast suurendati elukutseliste sõjaväelaste eluaseme üürikulude kompensatsioonisummat, jutustas Bašlakov. Kui mullu oli see Moskvas 2500 rubla (900 krooni), siis sel aastal juba 15 000 (5400 krooni).

Kindrali sõnul suurenevad ka teenistuskohustuste täitmisel hukkunud sõjaväelaste omastele ja haavatud sõjaväelastele makstavad hüvitised.

Bašlakov viitas, et eelmise aasta augustisõjas hukkunud sõjaväelaste omastele maksti lisaks ette nähtud kompensatsioonile ka 100 000 dollari (1,1 miljoni krooni) suurune hüvitis, sõjas haavata saanud sõjaväelased said aga 30 000 dollarit (üle 330 000 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles