Kim ülistas Põhja-Korea armeed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ÜRO sanktsioone trotsides tuumarelvaprogrammi jätkata ähvardanud Põhja-Korea liider Kim Jong-il kiitis riigi relvajõude, edastas ajakirjandus täna.


Kim kiitis 7. jalaväediviisi sõjalise väljaõppe vaimu ja tegi talle ülesandeks suurendada võitlusvõimet iga päevaga, andis teada riigimeedia, täpsustamata, millal liider sõjaväelastega kohtus.

Teade sõjaväe kannustamisest edastati päev pärast seda, kui Pyongyang ähvardas vastuseks ÜRO Julgeolekunõukogu karmimatele sanktsioonidele jätkata tuumarelvaprogrammi ja asuda uraani rikastama.

USA välisminister Hillary Clinton ütles, et Washington teeb kõik, mis tema võimuses, et hoida ära Põhja-Korea relvaprogrammide laienemine.

«Põhjakorealaste jätkuvad provokatiivsed sammud on ülimalt kahetsusväärsed,» ütles ta eile Kanadas ajakirjanikele.

Tema sõnul on Põhja-Korea sattunud oma viimase aja käitumise ning tuuma- ja raketikatsetustega senisest suuremasse isolatsiooni. «Ja niisuguse isolatsiooni kestmine ei ole põhja-korea rahva huvides.»

ÜRO Julgeolekunõukogu otsustas üleeile üksmeelselt karistada Põhja-Koread tuuma- ja raketikatsetuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles