Häkkerid ründasid Uus-Meremaa peaministri võrgulehte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa peaminister John Key.
Uus-Meremaa peaminister John Key. Foto: SCANPIX

Häkkerite rühmitus Anonymous ründas täna Uus-Meremaa peaministri John Key veebilehte, teatades, et tegemist on protestiga kava vastu lubada riigi luureagentuuril nuhkida kohalike inimeste järele.

Anonymous NZ postitas veebikeskkonda YouTube teate rünnakust Key veebisaidi www.johnkey.co.nz ja veel 12 valitseva Rahvusparteiga seotud veebilehe vastu, millega näidati oma «vastuseisu põlastusväärse eelnõu vastu».

«John Key peab mõistma, et enamik uusmeremaalasi on eelnõu vastu,» märkis rühmitus avalduses.

Key võrguleht töötas pärastlõunaks taas häireteta, peaminister mõistis rünnaku hukka.

«Minu arvates on see üsna lapsik käitumine,» ütles valitsusjuht usutluses raadiojaamale Radio New Zealand. «Nende tegevus on ebaseaduslik ja kohatu. Nad üritavad teha poliitilist avaldust, kuid see on väär.»

Uus-Meremaa luurel on praeguse seadusega keelatud spioneerida riigi kodanike või alaliste elanike järele. Key väitel tuleks piirang kaotada, et tõhustada luureagentuuri koostööd politsei ja relvajõududega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles