Albaanias lubatakse valida ka surnutel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania peaminister Sali Berisha demonstreerib uhkelt riigi esimest ID-kaarti. Aasta siis oli 2009.
Albaania peaminister Sali Berisha demonstreerib uhkelt riigi esimest ID-kaarti. Aasta siis oli 2009. Foto: AFP / Scanpix

Tuhanded 19. sajandil sündinud albaanlased on kantud 28. juunil peetavatel üldvalimistel hääletada võivate kodanike nimekirja, kuna neid pole kunagi ametlikult surnuks tunnistatud.


Opositsiooni kuuluvate sotsialistide valimistoimkonna juhi Kastriot Islami sõnul on nimekirja kantud näiteks 159-aastane Shqype Hasibja ja veel 17 000 üle 90 aasta vanust albaanlast, vahendas

Reuters

.

Islami sõnul saavad hääletada 5000 üle saja aasta vanust ning 3300 üle 110 aasta vanust inimest.

«Ma ei arva, et Euroopas on ühtegi teist riiki, kus niipalju puudusi esinebe, nii traagilisi kui ka koomilisi,» sõnas ta neljapäeval.

Siseministeerium kinnitas, et nimekirja on kantud mitmeid üle saja aasta vanuseid kodanikke, kuid neid ei saa sealt maha tõmmata, enne kui nad surnuks on tunnistatud.

«Me leiame, et sotsialistide väide, et kõik üle 90 aasta vanused kodanikud on surnud, on liialdatud,» teatas ministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles