Guantanamo vangide seas on kõige populaarsem «Viiekümne halli varjundi» triloogia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guantanamo vangide seas on kõige populaarsem «Viie halli varjundi» triloogia
Guantanamo vangide seas on kõige populaarsem «Viie halli varjundi» triloogia Foto: SCANPIX

Kuuba saarel USAle kuuluva Guantanamo vangilaagri vangide seas on osutunud väga populaarseks Briti kirjaniku E. L. Jamesi erootiliste romaanide triloogia.

Sellesse kuuluvad «Viiskümmend halli varjundit» (Fifty Shades of Gray), «Viiskümmend tumedamat varjundit» (Fifty Shades Darker) ja «Viiskümmend vabastatud varjundit» (Fifty Shades Freed), edastab Huffington Post.

Guantanamo vangide lugemiseelistuse paljastas vangilaagrit külastanud USA senaator Jim Moran.

«Vangide seas on kõige populaarsemad «Viiskümmend halli varjundit» raamatud. Need edestavad isegi koraani. Vangid on lugenud triloogiat inglise keeles, kuid me oleme valmis seda tõlkima ka araabia või mõnesse muusse keelde,» sõnas senaator.

Moran külastas Guantanamos vangla seitsmendat osakonda, kus hoitakse isikuid, kes on 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakute taga.

USAd on kritiseeritud, et selles kinnipidamiskohas olevate vangide inimõigusi rikutakse pidevalt.

E. L. Jamesi erootiliste menuromaanide tegevus toimub enamjaolt USAs Seattle`is. Selle peategelasteks on hiljuti kolledži lõpetanud Anastasia Steele ja noor ärimees Christian Gray, kelle suhet jälgitakse.

Romaanis on mitmeid otseseid erootilisi stseene ja seksuaalpraktika elemente nagu sidumismängud, domineerimine ja alluvus, sadism ja masohhism.

Maailmas on seda menuromaanide sarja müüdud 70 miljonit eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles