FBI palus Snowdeni isal oma poega külastada

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA luureandmete lekitaja Edward Snowden
USA luureandmete lekitaja Edward Snowden Foto: SCANPIX

USA luureandmete lekitaja Edward Snowdeni isa teatas täna, et FBI palus tal oma poega Moskvas külastada, kuid soovib enne teada, mis on juurdlusbüroo tagamõte.

Lonnie Snowden’i sõnul pakkus FBI välja, et ta reisiks Moskvasse ning räägiks oma pojaga, keda süüdistatakse USAs jälgimisprogrammi kohta käiva info paljastamises, vahendab Reuters.

«Mulle tehti ettepanek mõned nädalad tagasi ja ma pole sellest veel keeldunud,» sõnas Lonnie Snowden. Ta lisas, et soovib kõigepealt teada, mida FBI täpsemalt tahab.

Ta usub aga, et ta pojal on Moskvas parem.

«Kui ta tahab ülejäänud elu Venemaal veeta, siis olen ma sellega nõus. Ma pole selle vastu,» lausus ta. «Kui ma oleksin tema asemel, siis jääksin Venemaale ning ma loodan, et Venemaa võtab ta vastu.»

Lonnie Snowdeni sõnul ei usu ta, et poja üle USAs õiglaselt kohut mõistetaks.

«Ma loodan, et ta naaseb koju ning ilmub kohtusse. Aga ma ei oota, et kohus oleks õiglane. Me ei saa õiglast kohust garanteerida,» märkis mees.

USA luureandmete lekitaja Edward Snowden saabus Hong Kongist Moskvasse rohkem kui kuu aega tagasi ning on alates sellest ajast viibinud Šeremetjevo lennujaama transiiditsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles