Hispaania peaminister: ma tegin vea

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy.
Hispaania peaminister Mariano Rajoy. Foto: SCANPIX

Hispaania peaminister Mariano Rajoy ütles täna korruptsiooniskandaali kohta selgitusi jagades, et ta usaldas liialt oma erakonna endist varahoidjat.

«Ma tegin vea säilitades usalduse kellegi vastu, kes – nagu me nüüd teame – seda ei väärinud,» ütles Rajoy uudisteagentuuri AFP vahendusel parlamendisaadikutele. Sellega tunnistas seni igasuguseid rikkumisi eitanud ning selgitustest keeldunud Rajoy esimest korda, et ta tegi vea.  

Rajoy viitas konservatiivse Rahvapartei endisele varahoidjale Luis Bárcenasele, kelle ümber on skandaal keskendunud. Korruptsioonis, rahapesus ja maksupettuses kahtlustatav Bárcenas vahistati juuni kuu lõpus. Väidetavalt oli tema haldusalas altkäemaksufond, millesse tegid annetusi ehitusmagnaadid, keda vastutasuks premeeriti riigihangetega.

Tehtud annetused jagati väidetavalt parteibosside vahel ära.
Nii Rajoy kui ka teised Rahva­partei liikmed on rõhutanud, et nemad pole kunagi mingeid rahasummasid saanud. Opositsioon on aga nõudnud Rajoy tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles