Leedu minister: netis avaldatud telefonikõned on provokatsioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Internetti üles riputatud Leedu poliitikute telefonikõneluste salvestised on välisministri Linas Linkevičiuse väitel informatsiooniline provokatsioon.

Tema sõnul alustas välisministeeriumi peainspektsioon selle intsidendi uurimist.

«Kahetsusväärsel kombel on informatsiooniliste provokatsioonide hulk viimasel ajal suurenenud. Kõiki neid juhtumeid tuleb põhjalikult uurida. Sellel, mis on praegu avalikkuse ette jõudnud, pole midagi ühist riigi üldise seisukohaga,» ütles Linkevičius täna BNS-ile.

8. juulil ilmusid youtube´i helisalvestised, kus väidetavalt vestlevad kaks Leedu diplomaati, kelles üks olevat Ungaris töötav Renatas Juška ja teine välisministeeriumi idapartnerluspoliitika ameti asedirektor Zenonas Kumetaitis. Väidetavalt oli see kõne toimunud sel aastal 4. aprillil (https://www.youtube.com/watch?v=bFGf9E089SY).

Diplomaadid arutavad mitteametlikus vormis peaministri Algirdas Butkevičiuse eelseisvat visiiti Peterburi ja tema oma asetäitjatega, kommenteerivad Aserbaidžaani ja Armeenia vahelist konflikti, Karabahhi sõprusrühma loomist seimis.

Teine helisalvestis, mis olevat tehtud 18. aprillil, puudutab Türkmenistani (https://www.youtube.com/watch?v=QuIrIlF6weM). Üks kõnelejaist olevat Leedu suursaadik Aserbaidžaanis Artūras Žurauskas. Tema vestluskaaslast huvitavad saadiku sidemed Türkmenistanis, ta räägib sellest riigist tulnud investeerimisettepanekutest.

Helisalvestised on varustatud ingliskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles