Taiwani poliitikud läksid tuumajaama pärast kaklema

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sattusid parlamendi istungi ajal üksteisega rusikavõitlusse mitmed Taiwani rahvasaadikud, suutmata tuumajaama küsimustes kokku leppida.

Kümned parlamendiliikmed läksid kähmlema, kui opositsioonis olev Demokraatlik Progressipartei (DPP) kõnepuldi hõivas, et tuumajaama ehitamise jaoks referendumi korraldamise hääletust takistada, kirjutas Al Jazeera.

Nuke 4 on Taiwani uus ja peaaegu valmis tuumajaam, mille lõpetamiseks on vaja poliitilist otsust. Ehitusega alustati küll juba 1997. aastal Rahvuspartei (Kuomintang) valitsemise ajal, ent DPP võimulolek aastatel 2000-2008 pani projektile pidurid. Taas võimul olev Kuomintang omab parlamendis märkimisväärset enamust, mistõttu pole hääletustulemuste osas suurt kahtlust.

Paljud kardavad aga tuumajaamaga seotud ohtusid. Sarnaselt Jaapanile asub Taiwan seismiliselt aktiivses regioonis, mis tähendab, et maavärinaoht ja sellest tulenev potentsiaalne kahju on märkimisvääsed. Kuomintangi esindaja sõnul kannataks tuumajaama ehitamata jätmisel aga majandus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles