Jeemen suurendab turvameetmeid saatkondade ümber

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni politseinik Suurbritannia saatkonna juures
Jeemeni politseinik Suurbritannia saatkonna juures Foto: SCANPIX

Jeemen suurendas pühapäeval turvameetmeid lääneriikide saatkondade ümber, samal ajal kohtusid Washingtoni tippametnikud terroriohu arutamiseks erakorralisel koosolekul.

Jeemeni pealinnas Sanaas suleti pühapäeval julgeolekukaalutlustel esialgu vähemalt kaheks päevaks nii USA, Suurbritannia, Prantsusmaa kui Saksamaa saatkond ning Jeemeni võimud on hoonete juurde saatnud eriüksused koos soomukitega, vahendab AFP korrespondent.

Sanaa kõigile peatänavatele ning eriti just Lääne saatkondade lähistele on üles seatud politsei ja sõjaväe kontrollpunktid.

Valges Majas kutsus USA rahvusliku julgeoleku nõunik Susan Rice samal ajal kokku erakorralise koosoleku julgeolekuküsimuste arutamiseks. Koosolekul viibisid ka välisminister John Kerry, kaitseminister Chuck Hagel, sisejulgeolekuminister Janet Napoltano ning Luure Keskagentuuri (CIA), Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ja Riikliku Julgeolekuameti (NSA) juhid, teatas Washingtoni esindaja.

President Barack Obama koosolekul ei viibinud, kuid ta on toimunud aruteluga kurssi viidud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles