Leedu president näeb diplomaatilises lekkes provokatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė
Leedu president Dalia Grybauskaitė Foto: SCANPIX

Veebilehele youtube.com postitatud väidetavad Leedu diplomaatide vestlused on Leedu ja tema Euroopa Liidu (EL) eesistumise vastane provokatsioon, ütles president Dalia Grybauskaitė.

Grybauskaitė hinnangul on Leedu diplomaatilise teenistuse jaoks tegemist ka õppetunni ja stiimuliga oma töö parandamiseks.

«Minu arvates on olukorral kaks poolt. Esiteks pean ma seda provokatsiooniks, sest avalikustati kõnelused, mis ei olnud avalikkusele mõeldud. See on tõepoolest provokatsioon Leedu ja tema EL-i eesistumise vastu, [kusjuures Leedu] korraldab Idapartnerluse tippkohtumist ja sellega on seotud ka üks [vestlustes] arutelu all olnud riik,» lausus president pühapäeval ajakirjanikele Telšiais.

«Teisest küljest pean ma neid vestlusi äärmiselt ebaprofessionaalseks ning diplomaatilise teenistuse ebaküpsuse märgiks. Kui niisuguseid materjale ei oleks üleüldse olemas olnud, siis ei oleks ka provokatsioonid võimalikud. Ma usun, et see on heaks õppetunniks kogu teenistusele, et nad oma tööd parandaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles