Vietnami saatkond muretseb Moskva telklaagri tingimuste pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami saatkond muretseb Moskva telklaagri tingimuste pärast.
Vietnami saatkond muretseb Moskva telklaagri tingimuste pärast. Foto: SCANPIX

Vietnami saatkond väljendas esmaspäeval muret ebainimlike tingimuste pärast Moskvas illegaalsete immigrantide telklaagris.

«Elamistingimused on halvad. Nelikümmend inimest elab ühes 50 ruutmeetri suuruses telgis. Tingimused on suisa ebainimlikud,» ütles saatkonna konsulaarbüroo juhataja Le Hong Truong uudisteagentuurile Interfax.

Saatkond on palunud Vene võimudelt «täpset ametlikku teavet laagri olukorra ja kinnipeetud Vietnami tsiviilisikute arvu kohta», kuid Truongi sõnul ei ole seni vastust saadud.

Vietnami saatkonna töötajad ja tõlgid aitavad laagris illegaalseid immigrante, asja on arutatud ka Vene välisministeeriumiga.

Moskva turgudel viidi möödunud nädalal läbi ulatuslik kontrollreid. Illegaalsete immigrantide kinnipidamisest tuleb teateid iga päev.

31. juulil toimetati ühte Moskva laohoonesse umbes 1500 immigranti, kes linnapea kohusetäitja Sergei Sobjanini käsul viidi edasi telklaagrisse linna idaosas, kus hoitakse sisserändajaid nende isiku tuvastamise ja väljasaatmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles