Leedu kaitseminister: lekitatud vestlused diskrediteerivad diplomaate

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kaitseminister Juozas Olekas (keskel) koos Leon Panetta (paremal) ja Giampaolo Di Paolaga.
Leedu kaitseminister Juozas Olekas (keskel) koos Leon Panetta (paremal) ja Giampaolo Di Paolaga. Foto: SCANPIX

Veebilehele youtube.com postitatud Leedu välisministeeriumi ametnike vestlustes leidub fraase, mis diskrediteerivad diplomaate, ütles kaitseminister Juozas Olekas täna.

Puhkusel viibivat välisministrit asendava Olekase sõnul on diplomaatiline leke provokatsioon eesmärgiga Leedu diplomaatiat diskrediteerida.

«Ebaseaduslik pealtkuulamine ja vestluste avaldamine on provokatsioon ja katse mõjutada avalikku arvamust ning diskrediteerida Leedu diplomaatiat. Siiski ei tee teatud keelekasutus ja fraasid diplomaatidele au,» ütles minister raadiojaamale Žinių radijas.

Väidetavad Leedu Aserbaidžaani ja Ungari suursaadiku vestlused diplomaatide ja ärimeestega Vilniuses pandi Youtube'i üles juuli lõpus. Neis avaldatakse üsna sundimatult arvamust suhetest Aserbaidžaani ja Armeeniaga ning jutustatakse seiku peaminister Algirdas Butkevičiuse Venemaa-visiidist.

Välisministeerium on algatanud lekke asjus uurimise. Möödunud reedel kinnitas ministeerium, et Leedu suursaadik Aserbaidžaanis Artūras Žurauskas esitas lahkumisavalduse.

Olekas keeldus diplomaatide tagasiastumise vajadust kommenteerimast ja ütles, et sellest on ennatlik rääkida, kuni uurimine alles käib.

Osa vestlustest on praeguseks veebilehelt kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles