Pussy Riotit toetanud preester pussitati surnuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Adelgeim
Pavel Adelgeim Foto: SCANPIX

Venemaal Pihkva oblastis pussitati surnuks õigeusukiriku juhtkonda ülimalt kriitiliselt suhtunud preester, kes toetas tüdrukute punkbändi Pussy Riot, teatas politsei täna.

Pavel Adelgeimi (75) mitme noahaavaga surnukeha leiti esmaspäeva õhtul.

Preestri mõrvas kahtlustatuna on kinni peetud 1986. aastal sündinud mees, kes aga haavas end vahistamise ajal noaga ja on nüüd haiglas. Uurijad ei ole veel saanud teda üle kuulata.

Esialgsetel andmetel oli noormees preestri tuttav ja elas tapmise ajal külalisena tema majas. Mõrva motiiv on teadmata.

Nõukogude ajal teisitimõtlejana vangis istunud Adelgeim kritiseeris viimastel aastatel blogis ja ajaleheartiklites teravalt Venemaa mõjuvõimsat õigeusukiriku juhtkonda.

Usutegelase kohta ebatavalise tarmuga võttis ta sõna Pussy Rioti tüdrukute kaitseks, kes pärast Moskva kirikus esinemist usuvihast ajendatud huligaansuse eest vangi mõisteti.

Ta kirjutas alla kirjale, milles paluti kirikupeal patriarh Kirillil tüdrukutele armu anda.

«Naised paljastasid Vene õigeusukiriku valed ja ebaloomulikud sidemed Vene Föderatsiooniga,» kirjutas ta hiljuti blogis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles