USA evakueeris 75 Jeemeni saatkonna töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kodanikud lahkuvad Jeemenist Sanaa lennujaama kaudu.
USA kodanikud lahkuvad Jeemenist Sanaa lennujaama kaudu. Foto: SCANPIX

Umbes 75 USA Jeemeni saatkonna töötajat paigutati regionaalse terroriohu tõttu sõjaväelennukisse ja toimetati Saksamaale Ramsteini baasi, kinnitas täna Ühendriikide ametnik.


Sõjalennukit saatkonnatöötajatega saatis tugilennuk, rääkis tundmatuks jääda soovinud ametnik uudisteagentuurile AFP.

Pentagoni ametnik keeldus julgeolekukaalutlustel teadet kommenteerimast.

Kaitseministeerium teatas varem, et viib personali välisministeeriumi palvel võimaliku Al-Qaeda terrorirünnaku ohu tõttu Jeemenist ära.

USA välisministeerium andis täna oma kodanikele ja saatkonna tavapersonalile korralduse terroriohu tõttu viivitamatult Jeemenist lahkuda.

Ühendriigid on sulgenud Al-Qaeda juhi ja rühmituse Jeemeni haru liidri kirjavahetusest ilmnenud rünnakukäsu ja muude luureandmete tõttu Lähis-Idas ja Aafrikas paar tosinat diplomaatilist esindust.

Pentagoni pressiesindaja George Little ütles, et kaitseministeeriumi jätab oma töötajad Jeemenisse, toetamaks USA välisministeeriumi ja jälgimaks julgeolekuolukorda.

Ka Suurbritannia on oma Jeemeni saatkonna personali minema toimetanud.

AFP korrespondendi sõnul maandus Sanaa lennuväljal USA reisilennuk, mille eesmärgiks on ilmselt ameeriklaste evakueerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles