Innovatsioonist rääkinud Putin tõi näiteks Saksamaad ja Eestit

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin
Vene peaminister Vladimir Putin Foto: AP / Scanpix

Vene valitsusjuhi Vladimir Putini sõnul jääb maa majanduse vastuvõtlikkus innovatsioonile nõrgaks ja tõi positiivsete eeskujudena välja Saksamaad, Belgiat ja Eestit. 


Venemaal ulatub ettevõtete arv, kus kasutatakse tehnoloogilisi uuendusi, 9,4 protsendini, vahendas portaal

vsluh.ru

. Saksamaal on see 73 protsenti, Belgias 58 protsenti, Eestis 47 ja Tšehhis 41 protsenti.

Peale selle sisaldavad tänapäeva majanduslikud segadused täiendavaid riske, lisas peaminister.

Tekkinud olukorras haaravad mõned ettevõtted hetkeliste lahenduste järele: investeerimiskavade kärpimine, tootmise uuendamise edasilükkamine.

Peaministri sõnul viib selline tee tupikusse ja on vastuolus ettevõtete huvide ning majandusliku eesmärgiga.

«Seetõttu peame me tegutsema piisavalt järjekindlalt ja kui vaja, siis karmilt. Ja seda mitte ainult soodsaid maksu- ja tollitariifide süsteeme luues, et toetada kõrgtehnoloogiliste toodete eksporti. Aga ka selliste tingimuste loomine, et innovatsioonist keeldumine lööb nad turult tegelikult minema,» selgitas ta.

Nii karmi poliitika instrumentideks peavad saama nüüdisaegsed tehnilised reglemendid, aga ka seadusandjate kõrgendatud nõudmised energiavarustuse, ökoloogia ja tööstusliku julgeoleku vallas, lisas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles