Prokuratuur ei esita Husby märatsejat tulistanud politseinikule süüdistust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi eeslinndes põletati mais aset leidnud rahutustes maha kümneid autosid. Fotol on autovrakid Rinkebys.
Stockholmi eeslinndes põletati mais aset leidnud rahutustes maha kümneid autosid. Fotol on autovrakid Rinkebys. Foto: SCANPIX

Prokuratuur ei esita Stockholmi eeslinnas Husbys noaga märatsenud meest tulistanud politseinikule süüdistust.

Prokurör Eva Finné rääkis, et tema juhtunus kuritegu ei näe. «Mees alustas rünnakut ja politseinik tulistas enesekaitseks,» selgitas ta ajalehe Dagens Nyheteri vahendusel.

Politseinik tulistas 13. mail Husbys 69-aastast Portugalist pärit meest, kes keeldus politseinike korraldustele allumast. Märatseja viibis intsidendi ajal oma korteris koos soomlannast abikaasaga.

Prokuröri kinnitusel lasid politseinikud agressiivselt käitunud mehe suunas esmalt pipragaasi, viskasid valgusgranaate ja tulistasid hoiatuslaske. Vaatamata sellele ei loovutanud noaga vehkinud mürgeldaja neile oma relva.

Prokuratuur alustas juhtunu uurimist, kuna surmava lasu teinud politseinikku kahtlustati surma põhjustamises.

Väidetavalt oli just see intsident põhjuseks, miks Stockholmi mitmes eeslinnas vallandus rahutuste laine, mille käigus süüdati autosid, loobiti politseinikke kividega ja varastati tuletõrjeautode voolikuid, et takistada päästjate ligipääsu õnnetuspaigale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles