Atlandi ookeanil jätkuvad Airbusi mustade kastide otsingud

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilia päästemeeskond leidis eile hilisõhtul Atlandi ookeanist 1. juuni lennukatastroofi 50. ohvri, otsinguoperatsioon jätkub umbes 19 ruutkilomeetri suurusel territooriumil.


Prantsuse kaitseminister Herve Morin kinnitas eile, et lennuki jäänuste vaevarikkad otsingud jätkuvad seni, kuni on lootust leida üles mustad kastid, vahendas

AP

.



Morin kohtus eile Pariisi lennundusnäitusel oma Brasiilia kolleegi Nelson Jobimiga ja pidas nõu Atlandi ookeanil toimuva mitme riigi ühisoperatsiooni üle.

Hukkunute leidmises tekkis pikem paus, kuna Prantsuse laev leidis seni viimase surnukeha (49.) eelmisel reedel.

Eile hilisõhtul teatas aga Brasiilia armee kapten Giucemar Tabosa Cardoso, et õnnetuse piirkonnast leiti veel üks hukkunu.

Jobim rääkis, et Prantsuse laev jätkab otsinguid ja prantslased aitavad ka ohvrite identifitseerimisel, kuigi kogu tuvastamisprotsess viiakse ikkagi läbi Brasiilias.

Air France'i reisilennukis Airbus A330-200, mis oli teel Rio de Janeirost Pariisi, oli õnnetuse hetkel kokku 228 inimest.

Ilma pardasalvestusi sisaldavate mustade kastide leidmiseta pole õnnetuse põhjust võimalik selgeks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles