Kreml: oleme endiselt valmis USA-ga kõiki küsimusi arutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva ja Nikosia allkirjastasid Küprosele antud 2,5 miljardi eurose laenu restruktureerimise lepingu.
Moskva ja Nikosia allkirjastasid Küprosele antud 2,5 miljardi eurose laenu restruktureerimise lepingu. Foto: Igor Taro

Venemaa kavatseb USA-ga kõikides kahepoolsetes ja rahvusvahelistes küsimustes koostööd jätkata, olenemata sellest, et USA president Barack Obama oma Moskva-visiidi ära jätab.

«Ütlesin juba avalikult nii teie [ajakirjanik] kui McFauli [USA suursaadiku Venemaal] ees, et me oleme valmis jätkama koostööd oma USA partneritega kõikides küsimustes, nii kahepoolsetes kui rahvusvahelistes. Kahe ministri [Vene välisminister Sergei Lavrovi ja kaitseminister Sergei Šoigu] visiit Washingtoni on selle kinnituseks,» ütles presidendi nõunik Juri Ušakov reedesel briifingul.

«Loomulikult teeme me [nendega] koostööd. Olenemata sellest, kas Obama tuleb või ei, töötame me teiste võimalike kanalite kaudu,» jätkas ta. «Meie kahepoolse tegevuskava punktid on tingimustest olenemata äärmiselt tähtsad ega sõltu sellest, kas Obama tuleb visiidile või mitte.»

«Nõukogude-USA ja Vene-USA suhetes on aeg-ajalt ette tulnud mitmesuguseid spioonilugusid, kuid keegi ei ole neile kunagi liiga suurt tähtsust omistanud. Dialoog ja suhted on progresseeruvalt edasi arenenud,» lisas nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles