Kõik vangide Tour de France'il osalenud naasid kongi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangide Tour de France'il osalenuid õnnitles ka siseminister Rachida Dati.
Vangide Tour de France'il osalenuid õnnitles ka siseminister Rachida Dati. Foto: AFP / Scanpix

Kaks nädalat Prantsusmaa metsade ja põldude vahel pedaalinud ning vahepeal hotellides ööbinud esimese vangide Tour de France'i osalejad jõudsid eilseks kõik tagasi oma kongidesse, kirjutab Briti ajaleht

The Times

.

Prantsusmaa vanglaameti korraldatud üritusel osales ühtekokku 196 kurjategijat. Täispika distantsi ehk 2300 kilomeetrit sõitis neist läbi kuus. Vange saatis 190 valvurit, samuti jalgratastel.

Vanglaameti direktor Claude d’Harcourt tunnistas, et üritust korraldades pelgas ta, et mõni rattaga vabadusse lastud kinnipeetav otsustab trellide taha mitte naasta. Seda enam võivat aga vanglaametnikud tunda nüüd uhkust selle üle, et kõik sõidus osalenud tagasi kongi tulid.

22-aastane kinnipeetav Cédric rääkis Timesile, et tema jaoks oli see elu muutev kogemus. «Me tulime kokku kui inimolendid,» jutustas ta. «Maanteel pole vange ja valvureid, on ainult inimesed, kes sõidavad koos ja saabuvad koos. See muutis mind täielikult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles