Tšehhi parlament lükkas laialimineku üle hääletamise edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miroslava Němcová.
Miroslava Němcová. Foto: SCANPIX

Tšehhi parlamendi alamkoja liikmed teatasid reedel, et kavatsevad laialimineku üle hääletamisega viivitada 20. augustini, lükates nii edasi ka potentsiaalsed erakorralised valimised, mis võiksid pikka aega kestnud poliitilisele kriisile lahenduse tuua.

Kolmapäeval kaotas peaminister Jiří Rusnoki vähem kui kuu aega võimul olnud tehnokraatide valitsus usaldushääletuse ning sellele eelnenud paremtsentristlik valitsus lagunes spiooni- ja korruptsiooniskandaali tõttu.

Alamkoja spiiker Miroslava Němcová ütles Tšehhi televisoonile, et debatt seadusandva kogu laialisaatmise üle algab 16. augustil ning hääletamine leiab aset 20. augustil.

Konservatiivne erakond TOP 09, Sotsiaaldemokraatlik Partei (CSSD) ja Kommunistlik Partei teevad pingutusi 200-kohalise parlamendi laialisaatmiseks vajaliku 122 hääle kogumise nimel.

Algselt pidi hääletus aset leidma 16. augustil, kuid TOP 09 esimehe Petr Gazdiki sõnul viibib mitu parlamendiliiget sel ajal eemal ja sellest võib oleneda hääletustulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles