Hispaania politsei likvideeris inimkaubandusvõrgustiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politsei
Hispaania politsei Foto: SCANPIX

Hispaania politsei teatas laupäeval Hiina migrante Euroopasse ja Ühendriikidesse smugeldanud inimkaubandusvõrgustiku likvideerimisest, Prantsusmaal ja Hispaanias on vahistatud 75 inimest.

«Kinnipeetute seas on võrgustiku tähtsamad töötajad Euroopas, kes tegutsesid Barcelonas. Ühtekokku vahistati kaks aastat kestnud uurimise järel Hispaanias 51 ja Prantsusmaal 24 kahtlustatavat,» seisis politsei avalduses.

Politsei teatel küsisid inimkaubitsejad Hiina kodanikele võltsitud isikutunnistuse hankimise ja nende USA-sse, Hispaaniasse, Prantsusmaale, Kreekasse, Itaaliasse, Suurbritanniasse, Iirimaale ja Türki transportimise eest ühe inimese kohta 40 000 kuni 50 000 eurot.

Avaldusest selgus veel, et mõnedel juhtudel tegeles võrgustik ka migrantide seksuaalse ärakasutamisega.

Hispaania politsei konfiskeeris 81 võltsitud passi. Uurimine oli «kompleksne» ja sellega alustati 2011. aasta juulis, nähtus avaldusest.

«Uurimistegevust pärssis võrgustiku hierarhiline struktuur, milles selle ninamees asus Hiinas ning rakukesed tegutsesid erinevates riikides teineteisest täielikus eraldatuses,» ütles politsei.

Politsei sõnul saatsid inimkaubitsejad kliente Hiinast Hispaaniasse, mis oli enamikel juhtudel vahepeatuseks teel lõppsihtkohta, milleks oli tavaliselt USA või Suurbritannia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles