Asiana pakub lennuõnnetuse üle elanud ohvritele 10 000 dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Franciscos toimunud lennuõnnetus
San Franciscos toimunud lennuõnnetus Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea lennukompanii Asiana Airlines teatas pühapäeval, et pakub kõigile juulis San Franciscos lennuõnnetusest eluga pääsenud reisijatele 10 000 dollarit esialgset kompensatsiooni.

Ühendriikides San Francisco lennuväljal 6. juulil Boeing 777 maandumisel toimunud õnnetuses sai surma kolm inimest. Vigastatute arv on umbes 180.

Lennuki pardal oli õnnetuse hetkel 16 meeskonnaliiget ja 291 reisijat, neist enamik Hiina, Lõuna-Korea ja USA kodanikud.

Lennufirma pakub 288-le eluga pääsenud reisijale raha vajaliku arstiabi ja muude õnnetusest tingitud tarviduste katmiseks, lõplik kompensatsioonisumma otsustatakse hiljem, seletas Asiana pressiesindaja.

«See on miinimumsumma, mida me pakume kõigile reisijatele sõltumata sellest, kas said vigastada või mitte,» ütles ta.

Inimesed, kes said vähe kannatada ja kelle lõplik kompensatsioonisumma võib jääda alla 10 000 dollari, ei pea ülejääki siiski tagasi maksma, kinnitas pressiesindaja. Selliseid inimesi arvatakse olevat umbes 120.

Lennufirma Asiana ja lennukitootja Boeing vastu on algatatud arvukalt kohtuasju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles