Viisa saanud Snowdeni isa külastab koos advokaadiga lähiajal Venemaad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowdeni isa Lon Snowden
Edward Snowdeni isa Lon Snowden Foto: SCANPIX

USA luuresaladused lekitanud Edward Snowdeni isa Lon Snowden on saanud Venemaa viisa, teatas perekonna advokaat pühapäeval.

Advokaat Bruce Fein ütles, et nii tema kui Lon Snowden külastavad Venemaad lähiajal.

«Meil on viisad. Me oleme paika pannud ka Venemaa külastamise kuupäeva, mida me ei avalda,» ütles Fein telekanali ABC saates «This Week».

Lon Snowden ütles samas saates, et ta ei ole oma pojaga rääkinud alates tema põgenemisest Ühendriikidest. Ta soovib enda sõnul, et poeg naaseks USA-sse, kuid praegu ei oleks Edwardil isa sõnul lootust õiglasele kohtumõistmisele.

«Minu hinnangul on meie kongressi liikmete avaldused vastutustundetud ja vastuolus meie õigussüsteemiga,» märkis Lon Snowden.

«See, kus mu poeg soovib oma ülejäänud elu veeta, on tema otsus, kuid ma sooviks teda Ühendriikides näha,» möönis vanem Snowden.

Edward Snowden lekitas ajakirjandusele informatsiooni USA riikliku julgeolekuameti (NSA) salajase andmekogumisprogrammi PRISM ja muu luuretegevuse kohta.

Augusti esimesel päeval andsid Vene võimud talle riigis ajutise varjupaiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles