Galerii: Kariibi mere festival Caribana Torontos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanadas Torontos korraldatakse juba pea poole sajandi jagu Kariibi mere kultuuride festivali Caribana, mis tipneb värvika paraadiga.

Tänavu meelitas Caribana soojal augustilaupäeval Ontario järve äärsetele tänavatele paraadi uudistama pea kaks miljonit inimest.

Kariibi mere saarte kultuure ja traditsioone tutvustav Caribana on Torontos igasuvine tähtsündmus ning seda peetakse Põhja-Ameerika üheks suurimaks tänavafestivaliks.

Kaks nädalat kestva festivali kulminatsiooniks on paraad, mil tänavad täituvad valju muusika ja värvikirevate pidulistega.

Kuigi paraad oli pealtvaatajatele tasuta, said rohkem silmailu need, kes maksid sissepääsuks 20 dollarit ning said Kariibi mere saarte kultuurist, kokakunstist ja imelistest kostüümidest lähemalt osa. Eriti populaarne oli enda pildistada laskmine paraadil osalejatega. Paraadi lõpupoole avanesid väravad kõigile, nii et kõigil oli võimalus kostüüme lähemalt uudistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles