Galerii: Briti hävitajate maandumine Tallinnas

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti piloot homse paraadipaiga Jõgeva aerofotoga.
Briti piloot homse paraadipaiga Jõgeva aerofotoga. Foto: Raigo Pajula

Täna maandus Tallinna lennuväljal kaks Suurbritannia õhuväe Tornado F3 hävitajat. Kuningliku õhuväe Leucharsi baasist saabunud hävitajad jäävad Tallinna homseni.

Briti hävitajaid käisid täna lennuväljal tervitamas ka peaminister Andrus Ansip, kaitseminister Jaak Aaviksoo, Briti suursaadik Peter Carter, riigikogu spiiker Ene Ergma ja riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma. Nad kohtusid hävitajate pilootidega ning said lühiülevaate nendest lennukitest ja missioonist Afganistanis.

Homme lendavad Briti hävitajad Jõgeva kohale, et näidata end seal võidupüha paraadil. Lisaks brittide Tornadodele lendavad paraadi kohal õhus ka kolm alates maikuust Balti õhuturbemissioonil osalevat Tšehhi Saab JAS 39 Gripen hävitajat.

Hävitajad ning õhuväe Robinson R44 ja piirivalve Augusta Westland AW139 kopterid lendavad üle Jõgeva kell 12.30. Ülelennu suund on läänest itta. Kopterid lendavad üle paraadi 100, Gripenid 200 ja Tornadod 300 meetri kõrguselt.

Tornado F3 hävitajad võeti kasutusele 1986. aastal ja said tuleristsed Lahesõjas. Nende maksimaalne lennukiirus on 2417 kilomeetrit tunnis. Rootsis valmistatud Gripeni hävitajate maksimaalne lennukiirus on 2130 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles