Ashton kutsub Iraagi liidreid usuvägivalda peatama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton
Catherine Ashton Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Catherine Ashton taunis esmaspäeval usuvägivallalainet Iraagis, mis tema sõnul on sihilikult mõeldud riigi destabiliseerimiseks.

ELi esidiplomaat kritiseeris Eid al-Fitri pühade jooksul 74 inimese elu nõudnud «mõttetuid» rünnakuid, mille eest on vastutuse võtnud Al-Qaedaga seotud rühmitus ja ütles, et «see vägivald on selgelt kavandatud usuviha lõkkelepuhumiseks ja Iraagi stabiilsuse õõnestamiseks».

«Ma kutsun kõiki poliitilisi, usu- ja kogukonnajuhte suurendama pingutusi selle ohtliku tsükli peatamiseks,» ütles ta.

Iraagi viimaste päevade ohvriterohkete terrorirünnakute eest võttis pühapäeval vastutuse terrorivõrgustiku Al-Qaeda Iraagi haru Iraagi ja Levanti Islamiriik (ISIS).

Äsjalõppenud ramadaan oli Iraagi jaoks viimaste aastate ohvriterohkeim, vägivald nõudis selle vältel üle 800 inimelu. Juulis oli ÜRO andmeil hukkunuid üle tuhande. Iraagis on vägivald tänavu märgatavalt ägenenud, analüütikud peavad eskaleerumise põhjuseks sunniitide kasvavat rahuolematust šiiade juhitava valitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles