USA haiglatehnik nakatas patsiente C-hepatiiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
33-aastane meditsiinitehnik David Kwiatkowski tunnistas end süüdi kasutatud süstalde tagastamises haigla inventari hulka.
33-aastane meditsiinitehnik David Kwiatkowski tunnistas end süüdi kasutatud süstalde tagastamises haigla inventari hulka. Foto: SCANPIX

Haiglatehnik, keda süüdistatakse kasutatud süstalde haiglainventari tagasi panemise tõttu mitmes osariigis C-hepatiidi puhangu põhjustamises, on kinnitanud, et tunnistab end New Hampshire föderaalkohtus süüdi.


David Kwiatkowski tunnistas end süüdi valuvaigistiga süstalde varastamises, kasutamises, kasutatud süstalde täitmises füsioloogilise lahusega ning seejärel nende salaja haiglainventari hulka tagasi poetamises New Hampshire'i haiglas.

33-aastasel Kwiatkowskil oli aga C-hepatiit, mis kandus süstlanõeltega ka haigla patsientidele. Omaks võetud süüdistusi oli 14 – seitse nakatamist ja seitse vargust ning pettust.

Nakkuse saanud patsientide seast noorimad olid neljakümnendates eluaastates ning vanim üle 80.

2012. aasta alguses hakkas Kwiatkowski New Hampshire' Exeteri haiglas töötades varastama tugeva valuvaigisti fentanüüliga süstlaid. Haigla töötajad kasutasid pahaaimamatult samu süstlaid oma patsientide peal.

Mees tunnistas üles samasuguste süstlavarguste läbi viimise ka oma eelmistes töökohtades Georgias, Kansases ja Marylandis. Viimasel viiel aastal on ta töötanud enam kui kümnes haiglas kuues erinevas osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles