CNIL: viiendik maailma saitidest ei teavita kasutajaid andmekaitsest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viiendik maailma veebisaitidest ja mobiilirakendustest ei ütle kasutajale, kas ja kuidas nende isikuandmeid kaitstakse, ütles Prantsuse riiklik andmekaitseagentuur CNIL täna.

CNIL uuris mais koostöös 19 teise riigiga rohkem kui 2000 maailma populaarseimat internetisaiti ja rakendust, et välja selgitada, kuidas nad informeerivad kasutajaid oma andmete talletamise praktikast.

«Üle 20 protsendi auditeeritud veebisaitidest ja mobiilirakendustest ei varusta oma külastajaid üldse infoga selle kohta, missugune on nende andmekaitsepoliitika, isegi kui need saidid või rakendused koguvad isikuandmeid. Mobiilirakenduste puhul ulatub see protsent isegi 50-ni,» ütles CNIL avalduses.

Sellisel puhul ei ole kasutajatel võimalik kontrollida, mida nende andmetega tehakse. Aga isegi kui andmetega tehtavate toimingute kohta info on, on see sageli liiga üldine või keskendub mõnedele tehnilistele aspektidele, nii et tarbijal on seda raske kasutada.

CNIL lisas, et 250 auditeeritud Prantsuse saidist 99 protsenti kogub kasutajate kohta «isiklikku laadi andmeid».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles