Õnnetusse sattunud kopteri piloot kaevas alajahtunud reisija liiva sisse

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod Royal Darwin Hospitali juures Austraalias.
Kiirabiautod Royal Darwin Hospitali juures Austraalias. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Austraalias kukkus alla helikopter, mille piloot kaevas vigastada saanud reisija edasise alajahtumise vältimiseks kaelani liiva sisse.


Õnnetus juhtus üleeile kella 18 paiku Dundee Beachi lähedal, asudes Põhjaterritooriumi pealinnast Darwinist 140 km kaugusel, vahendas

The Australian

.

Kopter tiirutas piirkonnas, et reisija saaks uurida krokodille. Piloot Phillip Irlam märkaski vees ühte looma ja pööras kopteri ümber, et talle lähemale lennata.

Kopter tabas aga kaldast 100 meetri kaugusel asunud mudavalli, rääkis päästeteenistuse juht Ian Badham.

Hoolimata šokist ja kergetest vigastustest lohistas Irlam kannatada saanud reisija liivarannale, eemale ohtlikest krokodillidest ja helistas siis abi järele. Nad ootasid päästjaid umbes 1,5 tundi.

Mehed toimetati Royal Darwin Hospitali. Kaasreisijal tuvastati käeluumurd, viga olid saanud ka rinnakorv ja kops ning lisaks sellele kannatas ta vedelikupuuduse all.

44-aastast Darwinist pärit meest opereerinud arsti, doktor Hamish Mearsi sõnul poleks patsient ilmselt ellu jäänud, kui kopteripiloot poleks teda kaitsva liiva sisse kaevanud.

Samal seisukohal on ka Badham. «Piloot ei uskunud, et keegi suudaks neid nii kõrvalises piirkonnas pimedas üles leida ja nii mattis ta reisija liiva sisse, et mees alajahtumise all ei kannataks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles