Piirideta Arstid lahkuvad Somaaliast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MSFi rahvusvaheline president Unni Karunakara
MSFi rahvusvaheline president Unni Karunakara Foto: SCANPIX

Humanitaarabiorganisatsioon Piirideta Arstid teatas täna, et lahkub pärast 22 aastat Somaaliast organisatsiooni töötajatele korraldatud rünnakute tõttu.

Piirideta Arstide (MSF) sõnul võeti otsus vastu, sest relvastatud rühmitused ja tsiviiljuhid järjest enam toetavad, tolereerivad või andestavad humanitaarabitöötajate vastu suunatud tapmisi, rünnakuid ja rööve, kirjutab uudisteagentuur AP.

Organisatsioon ütles, et lahkumine lõikab sajad tuhanded Somaalia tsiviilisikud ära humanitaarabist.

«Humanitaarabitöötajate tapmise, ründamise ja röövimisega määrasid need relvastatud rühmitused ja tsiviiljuhid, kes tegusid tolereerivad, lugematu hulga Somaalia elanike saatuse,» lausus MSFi rahvusvaheline president Unni Karunakara. «Me lõpetame oma programmi Somaalias, sest riigis valitsev olukord on loonud tasakaalutuse riskide ja kompromisside vahel, mida töötajad tegema peavad.»

Somaalias on alates 1991. aastast valitsenud anarhia ning suurema osa möödunud kümnendist valitsesid Mogadishut sõjapealikud ning Al Qaedaga seotud mässulised. Al-Shababi mässulised löödi 2011. aastal pealinnast välja ning uus valitsus valiti nende asemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles