Vietnam hakkab marksismi kursuseid võtvaile üliõpilastele tasuta haridust pakkuma

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami lipp
Vietnami lipp Foto: SCANPIX

Vietnam kaotab õppemaksu filosoofiatudengeile, kes võtavad kursuseid marksismis-leninismis ning Ho Chi Minhi ideoloogias, üritades selle kaudu neid populariseerida.

Peaminister Nguyen Tan Dung allkirjastas vastavasisulise määruse, mis kehtib lisaks ka meditsiinitudengeile, kirjutas BBC.

Viimastel aastatel on «kommunismiteaduste» populaarsus järsult langenud, olenemata vietnamlaste uhkusest oma marksistliku pärandi üle.

Pham Tan Ha, kes vastutab Ho Chi Minh City ülikooli vastuvõtu eest, kurtis, et planeeritud kursusemahud ei tule ühelgi aastal täis.

Tudengid ei vali neid kursuseid üldjuhul seetõttu, et ei pea neid tööleidmisel praktiliseks. BBC Vietnami Facebooki lehel kommenteeris üks tudeng: «Neid aineid õppides pole raske tööd leida – see on hoopis võimatu!»

Igal aastal kandideerib Vietnamis ülikooli 800 000 noort, ent ainult 300 000 pääseb sisse. Aastased õppemaksud jäävad riigiülikoolides 190-300 euro vahele, kuid eraülikoolides võivad tõusta kuni 4300 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles