Egiptuse vägivallas hukkus vähemalt 278 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuse julgeolekujõud korraldasid täna Kairos kahele endise presidendi Mohamed Morsi toetajate laagrile tormijooksu, mille tagajärjel hukkus vähemalt 278 ning vigastada enam kui 2000 inimest.

Egiptuse kukutatud presidendi Mohamed Morsi toetajate kahe suure laagri laialiajamisel ja mujal riigis vallandunud vägivallas sai kolmapäeval surma vähemalt 278 inimest, nende seas 43 politseinikku, teatas sealne tervishoiuministeerium.

Ohvriterohkeimad olid sündmused pealinnas Kairos, kus Rabaa al-Adawiya väljaku hõivanud protestijate minemakihutamisel hukkus kümneid inimesi. Tapetute seas on Briti telekanali Sky News 61-aastane operaator Mick Deane ja teisi ajakirjanikke.

Võimud kehtestasid alates kolmapäevast kogu riigis eriolukorra ja kehtestasid öise liikumiskeelu Kairos ja kümnes provintsis.

Nobelistist reformimeelne asepresident Mohamed ElBaradei astus protestiks laagrite ründamise vastu tagasi. Ta ütles, et pole valmis vastutama ühegi verepiisa eest ja hoiatas, et vägivald sünnitab veel enam vägivalda.

Moslemi Vennaskonna sõnul sai rühmituse juhi 17-aastane tütar rahutustes surma.

ÜRO peasekretär mõistis Egiptuse politsei käitumise hukka.

Pealinnas toimusid mitmed kokkupõrked ning samuti süüdati kolm kirikut põlema, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Mõned tunnid pärast kokkupõrgete algust luges AFP ajakirjanik ajutises surnukuuris kokku 124 laipa.

Morsi Moslemi Vennaskond teatas, et 2200 inimest sai surma ning üle 10 000 vigastada, kuid võimude sõnul hukkus 56 inimest.

Egiptuses valitseva vägivalla tõttu kuulutati riigis kuuks ajaks välja hädaolukord. Hädaolukord kuulutati välja täna kell 16.00 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi 17.00).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles