Taiwan seadustab prostitutsiooni

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heebreakeelne Playboy
Heebreakeelne Playboy Foto: SCANPIX

Taiwan alustas kolmapäeval prostitutsiooni legaliseerimise protsessi, millega saab saareriigist koht, kus seksiteenuste müük ei ole enam kuritegu.

Võimude sammu taga on prostituudid, kes nõudsid endale samasugust kaitset, kui on nende klientidel, ja nii lõpetavad Taiwani ametivõimud kuue kuu pärast seksitöötajaite karistamise.

«Praegu on nii, et klient pääseb terve nahaga, aga prostituut saab karistada, see ei ole õiglane,» seletas valitsuse pressiesindaja Su Jun-pin.

Taiwani valitsus annab kuue kuu jooksul välja uued määrused, millega määratakse kindlaks kohad, kus prostitutsioon on lubatud.

«See on nagu kalapüük,» ütles Su. «Tegevus võib olla üldiselt lubatud, aga mõnes kohas ei tohi seda teha.»

Taiwan keelustas 11 aasta eest prostitutsiooni, kuid pealinna Taibei vanemates piirkondades ei kadunud vilgas seksiäri kunagi.

Prostitutsiooni legaliseerimist nõudva ühenduse andmetel teeb Taibeis seksi pakkumisega seotud tööd 600.00 inimest.

Taiwan ei ole esimene prostitutsiooni legaliseerija viimasel kümnendil, 2003. aastal tegi seda Uus-Meremaa, 2000. aastal Bangladesh, viimane piirdus siiski vaid naiste pakutavate seksiteenustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles